Brdy mají nových 270 km značených cyklotras

28. 8. 2020

V Zaječově byly 27. srpna slavnostně otevřeny nově značené cyklotrasy, které vedou do prostoru chráněné krajinné oblasti Brdy. Rozšiřují stávající trasy o 270 km.

Symbolického zahájení provozu se účastnila i hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová, Martin Draxler, radní pro regionální rozvoj, cestovní ruch a sport a nechyběli ani předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a  cestovní ruch Zdeněk Štefek, zástupci LS ČR, s. p., správy CHKO, starostové podbrdských obcí a další hosté.

„Brdy jsou nádhernou částí našeho našeho kraje, po zpřístupnění jsou i vítaným cílem mnoha turistů, pro které značení usnadní orientaci. Doufám jen, že Brdy nedotčenou a nádhernou přírodou zůstanou, že se nestanou třeba odpadkovým košem, protože i to je v rukou návštěvníků,“ poznamenal Štefek.

Prvními cyklisty, kteří se po nově vyznačených cyklotrasách vydali, byly místní děti a děti z Velo Akademie.

Projekt značení 12 cyklotras byl realizován z prostředků spolku Turistická oblast Brdy a Podbrdsko, mezi jehož členy patří například Středočeský kraj, měst Příbram, Mikroregion Hořovicko a Ekologické centrum Orlov. Projekt navazuje na poslední značení z roku 2011.